Sikerrel lezajlott a Budapest Sportfőváros szabadidő konferenciája

A konferenciát a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat sportszakmai nyitóeseményeként rendezték meg, amelynek célcsoportja az aktív szabadidő sportolók, illetve a rendszertelenül vagy még egyáltalán nem mozgó fiatal és középkorú felnőttek, valamint az időskorúak voltak.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos beszédében emlékeztetett rá: a program keretében a megújuló Testnevelési Egyetem először mutatkozik be az érdeklődőknek.

“Azon dolgozunk, hogy a Testnevelési Egyetem újra elfoglalja az őt megillető helyét Európa és a világ testkulturális intézményei között. Ez csak úgy érhető el, ha a lassan százéves egyetem a következő száz évre is felkészül a fejlesztéseivel” – hangsúlyozta a rektor.

Az esemény megnyitóján dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programról beszélt.

“Közösek a céljaink rektor úrral és az egyetem munkatársaival, hiszen mindkét oldalon azon dolgozunk, hogy a budapestiek és általában a magyar emberek minél egészségesebbek legyenek. Célunk az, hogy a sport minél több embernél legyen a hétköznapok része” –jelentette ki a főpolgármester-helyettes. Hozzátette mindehhez elméleti, tudományos és gyakorlati módon is szeretnének hozzájárulni a szombati rendezvénnyel és az egész programsorozattal.

A Tárt Kapus Program rendezvény ideje alatt 30 fős, 30 perces vezetett túrákon mutatták be az épülő egyetemi területet. A szabadidősport konferencián a nap folyamán az egyetem legnevesebb tanárainak és kutatóinak általános érdeklődésre számot tartó rekreáció témájú előadásaira került sor. Ezekben hangsúlyozták, melyek azok a sportszakmai felmérések és tanácsadási lehetőségek, amelyek a jövőben a lakosság részéről is igénybe vehető szolgáltatások lesznek az egyetemen.

Főbb információk a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa címről:

A Sportfőváros programsorozatot Budapest Fővárosi Önkormányzat koordinálja annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója irányításával, illetve olyan stratégiai partnerek bevonásával, mint a Testnevelési Egyetem. A programsorozat célja, hogy a Sportfőváros programjain keresztül, a sportolás és az egészséges életvitel fontosságának hangsúlyozásával a lehető legtöbb budapestit – főként olyan korosztályokat és csoportokat is, akiket eddig a sporttal kapcsolatos üzenetek nem értek – megszólítsuk, aktivitásra ösztönözzük.

Weboldal: www.sportfovaros2019.hu
Facebook: www.facebook.com/2019Budapest
Esemény: www.facebook.com/events/1121387304705284/
Instagram: www.instagram.com/sportfovaros2019