Nagy sikerrel zárult a Budapest Sportfőváros nyugdíjas Életmódváltó napja

Három helyszínen, több mint húsz program várta egész nap az idősebb korosztályt a Szenior Életmódváltó Napon a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban, illetve a MOM Kulturális Központban március 2-án. A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat részeként megrendezett ingyenes eseményen számtalan sportot kipróbálhatott a több száz érdeklődő, kezdve a vízi tornától, asztalitenisztől a zumbán át a gerinctornáig, illetve a jógáig, de a rendezvényre kilátogatók a biztonságos esések technikáját is elsajátíthatták.

„A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programjaival ebben az évben arra vállalkoztunk, hogy minél több fővárosi számára lehetővé tesszük a sportolás, a mozgás élményének átélését és ezeken keresztül még inkább ösztönözzük őket arra, hogy foglalkozzanak a mentális, testi fejlődésükkel, az egészségükkel és annak megőrzésével.” – emelte ki megnyitójában dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Ennek megfelelően a Sportfőváros égisze alatt, a Testnevelési Egyetem szakmai partnerségével megvalósult Szenior Életmódváltó Napon számtalan mozgásfajtával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Nagy népszerűségnek örvendtek a színpadi programok, amelyet a triatlon bajnokkal, Kropkó Péterrel közös bemelegítés nyitott meg. Ezt Katus Attila intenzív aerobik órája, majd Faluvégi András táncprogramja követett megmozgatva az csarnok közönségét, akikre mindezek mellett több mint húsz, az idősek számára is ajánlott, sportág várt a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban. Úszásoktatás és technikajavítás, vízi tornák, nordic walking, jóga, gerinctorna, társas- és néptáncok, valamint az asztalitenisz és a tollaslabda, továbbá a szellemi sportok iránt rajongókra is gondoltak a szervezők a sakk, illetve pókerasztaloknál.

A Testnevelési Egyetem szakértői csapata fittségi, időskori szűrővizsgálatokkal és táplálkozási, egészségügyi tanácsadással is készült az egész napos programra. Az ingyenesen látogatható esemény részeként a MOM Kulturális Központban életmód és szabadidősport témájú elméleti előadásokat hallgathattak az időskori egészségmegőrzéssel kapcsolatban az érdeklődők.

Az eseményen készült fotók itt érhetőek el.