Hosszú Katinka, Pápai Joci és több mint ötven sport a Családi Sportnapon

Május 25-én a sport és a családok kapják a főszerepet a Margitszigeten, ahol a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként szervezik meg a Családi Sportnapot. Ezen a rendezvényen az atlétikától a harcművészetekig számtalan mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők, így a legkisebbtől a legidősebb családtagig mindenki találhat magának programot. Több mint ötven sportot lehet a közelebbről megismerni és olyan példaképekkel találkozhatnak az emberek a helyszínen, mint Hosszú Katinka, vagy Gyurta Dániel olimpiai úszó bajnokok, valamint két sportolás közt Pápai Joci, Benji és további fellépők koncertjeit hallgatva töltődhetnek fel.

A Családi Sportnapon nincsenek lehetetlenek. A legfőbb cél, hogy ezen az egész napos rendezvényen a sportolási lehetőségek lehető legszélesebb palettáját ismerjék meg a Margitszigetre érkező fővárosiak, akik a nap folyamán húsz budapesti sportszövetség jóvoltából több mint ötvenféle sportot próbálhatnak ki egyénileg, vagy csapatban az aerob testmozgástól kezdve a kajakozáson, evezésen, rekreációs és szabadidős sportokon keresztül a labdajátékokig, illetve az extrém- és küzdősportokig bezáróan. Közel száz profi sportoló pedig segít nekik abban, hogy szakszerűen elsajátítsák az egyes mozgásformákat és első kézből kapjanak gyakorlati tanácsokat a sportosabb életmód kialakításához.

A sport mellett a zene, és a játék is kiemelt szerepet kap a Családi Sportnapon. Fellép a rendezvényen az idei Eurovíziós Dalversenyben hazánkat képviselő, Pápai Joci. Mellette koncertet ad a Budapest Dal 2019 győztes párosa, Mága Jennifer és Burai Krisztián, akik előadják a Bennünk a győztes című nyertes dalukat is. Továbbá kifejezetten a gyerekeknek szóló produkcióval készülnek Major Eszter és barátai, illetve a Bergengóc Zenegóc együttes, valamint a Budapest Dal 2018 közönségdíjasa, Benji is megörvendezteti műsorával a résztvevőket, akik ha még több adrenalinra vágynak végig izgulhatják a Gravity Academy Extreme Sports Show bemutatót is.

Ráadásként az eseményt végig kíséri egy pontgyűjtő füzet, amelyben a családok és a barátok közösen gyűjthetnek pecséteket, amelyeket végül a helyszínen ajándéktárgyakra válthatnak be.

A Családi Sportnap folyamatosan frissülő Facebook oldalán további részletek találhatóak a programokról, amelyekre a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad szervezői mindenkit szeretettel várnak.