Megtelt sportoló budapestiekkel a Margitsziget

Közel harminc ezren  töltötték aktív sportolással a múlt szombatot a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa Családi Sportnapján a Margitszigeten. Ezen az eseményen tizenötfővárosi sportszövetség több mint száz saját sportolója segített az érdeklődőknek, hogy megtegyék az első lépéseket és megismerkedjenek a legkülönbözőbb mozgásformákkal.

Az esemény középpontjában a családok álltak, és a programok is arra ösztönözték a helyszínre kilátogatókat, hogy a különböző generációk akár együtt is kipróbálhassanak sportokat. Több mint ötvenféle sportolási lehetőség várta a fővárosiakat a Margitszigeten, ahol az evezéstől kezdve a falmászáson, küzdősportokon, labdajátékokon át a jógáig, vagy a vívásig bármelyik mozgásforma szabadon választható volt.  A lelkes versengést fokozandó mindenki kapott a bejáratnál egy pontgyűjtő füzetet, amiben az eseményen a családok és a barátok közösen gyűjthették a aláírásokat – minden állomásnál, – amelyeket aztán értékes ajándéktárgyakra válthattak be.

A mindenkit mozgásra sarkalló jó idő meg is hozta az eredményét. Szinte sorok álltak, hogy a ping pong, tollaslabda meccseket vívjanak, súlyt emeljenek, kerekpáros ügyességi feladatokat oldjanak meg, vagy éppen az égbe meredő mászó fal legmagasabb pontját elérjék. Kicsik és nagyok, fiatalok, idősek egyaránt találtak a maguk számára kihívást, kellemes átmozgatást ígérő sport programot a helyszínen, ahol a mozgásban megfáradtak olyan népszerű előadók koncertjei közben töltődhettek fel, mint Benji, vagy az idei Eurovíziós verseny magyar indulója, Pápai Joci.

A kitartás, a motiváció fenntartásában pedig sztársportolók is a kilátogató budapestiek segítségére sietek. A rendezvényen ugyanis személyesen ott voltak a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat nagykövetei, Hosszú Katinka és Gyurta Dániel olimpiai bajnokok is. Tőlük tanácsot kérni, és velük fotózkodni egyaránt lehetett. A reggeli átmozgató tornát megtartó Katus Attila pedig a résztvevőkkel együtt próbált ki számos aktivitást.

A Sportfőváros szervezői, a Fővárosi Önkormányzat és annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója ezzel a programmal újabb sikeres lépést tett annak érdekében, hogy a mozgás örömét, szeretetét sokak számára elérhetővé és átélhetővé tegye. A korábbi események, mint a spinning rekord beállítás, a szenior életmódváltó nap, vagy a saját testsúlyos szabadtéri edzések tapasztalatai is azt mutatták, hogy egyre többen kezdik felismerni azt, hogy a sport nem csupán az egészségmegőrzés miatt lehet fontos, hanem olyan mentális erőt ad, ami a mindennapokban is segít a jobb teljesítmény eléréséhez akár a munkában, akár az élet más területén.

A programsorozat folytatódik. Nyáron számos kisebb-nagyobb aktivitással készülődnek a  szervezők, amelyről folyamatosan lehet értesülni a https://www.facebook.com/2019Budapest/ oldalon.