Sokakat csábítottak edzeni Budapest szabadtéri kondiparkjaiba

A kánikula sem tartotta vissza a legelszántabbakat attól, hogy részt vegyenek a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad szünet előtti utolsó saját testsúlyos szabadtéri edzésén. Június második hétvégéjén a XIII. és a XIX. kerület egy-egy kinti kondiparkjába várták azokat, akik szerették volna megtudni, hogyan sportolhatnak az ott elérhető  erősítő eszközökön.  A tréningek méltó záróakkordjai voltak az április óta zajló programnak, amelybe több mint ötszázan kapcsolódtak be. Ez az eredmény mindenképpen biztató, miután a városszerte megtartott edzéseken a többség olyan érdeklődő volt, aki korábban huzamosabb ideig nem sportolt semmit.

 Az elmúlt két hónapban szemléletformáló céllal arra vállalkoztak a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat szervezői, hogy megismertetik a szabadtéri kondiparkokban végezhető saját testsúlyos edzésekkel a budapestieket. Ehhez a feladathoz sikerült megnyerniük a sportág számos neves hazai képviselőjét. Köztük Szarka Ákos világbajnoki bronzérmes street workout versenyzőt, a Bartendaz magyarországi csapatának alapítóját, Radányi Norbertet és Nagy Dániel Animal Flow instruktort, akiknek a segítségével minden szombaton, egyidejűleg két fővárosi helyszínen bárki saját tapasztalatokat gyűjthetett a kültéri kondiparkokban megtalálható erősítő eszközökön végezhető gyakorlatokról.

A visszajelzések is megerősítették a Sportfőváros évad szervezőit abban, hogy folytassák az edzéstanácsadásokkal kísért bemutatókat.  Ősszel ismét lesznek közös kültéri tréningek. Akkor a szakemberek a felnőtt és idősebb korosztálynak mutatják meg a szabadtéri fitnesz eszközök helyes használatát és a szakszerű edzésmódszereket.