Búvárkodni, vízilabdázni, úszni várják a budapestieket a Dagályba

Július 3-án különleges sporteseményre várják a fővárosiakat a kívül-belül megújult Dagály fürdőben. A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében megvalósuló, egész napos Csobbanj, Budapest eseményen a vizes sportok kapják a főszerepet, de nem is akárhogyan. Szülők és gyerekek egyaránt kipróbálhatják a búvárkodást, megismerkedhetnek a vízilabdázás alapjaival, sőt korábbi olimpiai bajnokokkal gyakorolhatnak a medencében, valamint az érdeklődők az úszási technikájukon is javíthatnak oktatók, instruktorok és sporteszközök segítségével. Mindhárom sportág egyszerre, egy időben képviselteti magát. Azok pedig, akik a pénztárnál bemondják a Csobbanj, Budapest! szlogent, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jóvoltából 10 százalék kedvezményben részesülnek a felnőtt napi belépőjegy árából.

A fürdőkomplexumon belül a gyerekek és a szülők együtt merülhetnek majd egy mobil merülő hengerben, amit kintről egy nagy ablakon keresztül a többi családtag is figyelemmel követhet. A szakmai stáb búvárfelszerelést, ruhákat, búvárszemüveget, légző automatát biztosít a vállalkozó szellemű résztvevőknek, akiknek csak fürdőruhát, illetve törölközőt kell magukkal hozniuk a nagy kalandhoz a Dagályba. Kísérő programként a korábbi évtizedek és a legújabb búvárfelszerelések is megtekinthetőek lesznek a helyszínen.

Az úszás iránt érdeklődők egész nap csiszolhatják a technikájukat profi oktatók és különféle sporteszközök segítségével, valamint úszó bemutatót is láthatnak, amelyet a Római SE és a Városgazda Utánpótlás Akadémia kezdő, haladó, illetve már válogatott szintű úszói adnak elő, köztük a legkisebb korosztályt képviselő ovis csoport is.

A 25×25 méteres vízilabda medence szintén a családok rendelkezésére áll majd a Dagályban ezen a napon, illetve sportolók segítségével ismerkedhet meg bárki ennek a sportágnak a szépségeivel, előnyeivel.  A rendezvényen olimpiai – és világbajnokokat, köztük Gangl Edina, Dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Gergely István lehet vízilabdázásról kérdezni. A legbátrabbak vízbe szállhatnak velük, hogy együtt gyakorolhassák a profikkal a csapatjátékot, vagy a kapura lövést. Továbbá a Csobbanj, Budapestre kilátogatók vetélkedőkön is részt vehetnek, amelyeken értékes nyeremények találnak majd gazdára.

Az esemény további részletei a folyamatosan frissülő Csobbanj, Budapest! Facebook oldalon.