A vizes sportok szerelmesei birtokba vették a Dagályt

Megtöltötték a megújult Dagály fürdőt július 3-án a budapesti családok, ahol minden korosztály talált magának kedvére való vizes sportot az egész napos Csobbanj, Budapest eseményen. A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat részeként, a  Budapesti Vízilabda Szövetség, a Budapesti Úszó Szövetség és a Budapesti Búvár Szövetség közreműködésével szervezett rendezvényen úszni, búvárkodni és vízilabdázni is lehetett többek között olyan sportolókkal, mint Gyurta Dániel, Gangl Edina, Dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Gergely István.

Gyorsan megteltek a medencék a 10 órai nyitás után a Dagályban. A tomboló hőség és a változatos programok sok szülőt és gyermeket kicsábítottak a kívül-belül megszépült fővárosi fürdőközpontba, ahol ezen a napon az úszás mellett a búvárkodás és a vízilabda kapta a főszerepet. A bátrabbak együtt csobbanhattak a medencébe Gyurta Dániellel, aki úszástechnikai tanácsokkal is ellátta az érdeklőket. A vízilabdázás fortélyaival pedig azok ismerkedhettek meg közelebbről, akik Gangl Edina, Dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Gergely István társaságában a kapura lövést, a csapatjátékot gyakorolták a 25×25 méteres vízilabda medencében.

Szintén sokakat vonzott a Budapesti Búvár Szövetség által felállított mobil merülő henger. Ebben a gyerekek és a szülők együtt merülhettek a profi búvárok segítségével. Két merülés közt a Római SE és a Városgazda Utánpótlás Akadémia kezdő, haladó, illetve már válogatott szintű úszóinak bemutatóját lehetett megcsodálni, ami után mindenki a kedve szerint megpróbálhatta megismételni a látottakat a vízben.

A vizes sportokkal való ismerkedés mellett a látogatók a vetélkedőkön is örömmel vettek részt, akik közül a legjobb eredményt elérők értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak a nap végére.

A rendezvény hangulatát visszaadó képeket a Csobbanj, Budapest! Facebook oldalon lehet megtekinteni.