Jég veled, Sportfőváros

Teltház a Városligeti Műjégpályán a Sportfőváros záróeseményén

December 8-án véget ért az egy éven át zajló, sport fókuszú budapesti eseménysorozat, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad. A Városligeti Műjégpályán megtartott Jég veled, Sportfőváros! rendezvényen háromezren kapcsolódtak be a téli sportokat népszerűsítő programokba, amelyek során korcsolyázni, jégkorongozni, jéglabdázni, de akár curlingezni is lehetett. A sportos délutánt számos koncert kísérte, illetve azonnali nyereményekért is játszhattak az érdeklődők. A záróesemény díszvendége Budapest főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet volt, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a sport mindig is kiemelt szerepet kapott Budapest életében, és a jövőben is arra törekszik a városvezetés, hogy bárki, aki mozogni szeretne, az megtalálja ahhoz a megfelelő szolgáltatást nyújtó helyet, illetve körülményeket a fővárosban, legyen szó futásról, szabadtéri kondizásról, vagy más sportról. 

„A 12 saját és 530 kisebb-nagyobb partneri rendezvényen, több tízezer résztvevőt sikerült megmozgatnunk a Sportfőváros évad során.” – emlékeztetett az esemény megnyitóbeszédében Dr. Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának és a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke. A szakember hozzátette, hogy a részvételi számok, a visszajelzések szerint a fővárosiak örömmel fogadták az év során, a javarészt ingyenesen látogatható sporteseményeket, amelyek között az életmódváltó naptól kezdve, a spinningen, jógán át a szabadtéri fitneszig, illetve nordic walkingozásig számos nagysikerű rendezvényt szervezett meg Budapest Főváros Önkormányzata a Budapesti Sportszövetségek Uniója, illetve a Testnevelési Egyetem szakmai közreműködésével.

A záróeseményen az évszaknak és a helyszínnek megfelelően a népszerű téli sportokat ismerhették meg közelebbről a Városligeti Műjégpályára kilátogató családok. Minden korosztály találhatott a maga számára érdekes mozgásformát. A korcsolyázók voltak többségben, de sokan szerezték meg első tapasztalataikat a jégkorongozás, a curling, a jéglabdázás terén is, a legkisebbek pedig a fakutyázás élményével lettek gazdagabbak. Két jégre lépés között a rendezvényre kilátogatók mini jégkorong, jégtánc és szinkronkorcsolya bemutatót tekinthettek meg, illetve a színpadra lépő Kovácsovics Fruzsina, az Animal Cannibals és a New Level Empire zenekar koncertjeit élvezhették, valamint ügyességi versenyeken is részt vehettek, amelyekkel pontokat gyűjtögethetnek az azonnal beváltható, értékes sportos nyereményekért.

A Jég veled, Sportfőváros! rendezvény és vele együtt az egész Sportfőváros évad este nyolc órakor látványos tűzijátékkal zárult. Az esemény pillanatait megörökítő fotók, felvételek a rendezvény hivatalos Facebook oldalán érhetőek el.