Különleges jóga hétvége a Citadellán

Magyarországon közel 125 éves múltra tekint vissza a jógázás. A népszerűsége a kezdetektől fogva töretlen hazánkban, és ma már sportként egyre többen gyakorolják ennek a tradicionális indiai mozgásformának a különböző irányzatait. Budapesten sincs ez másképp. Városszerte több tucatnyi stúdióban, korosztálytól függetlenül, nap, mint nap sok ezren vesznek részt a testi-lelki megújulást nyújtó foglalkozásokon.

Most itt a vissza nem térő lehetőség azoknak, akik eddig nem próbálták, hogy megtegyék az első lépéseket, és azoknak is, akik mélyebben, átfogóbban szeretnék megismerni a jóga világát, filozófiáját, illetve hagyományait.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében augusztus 10-én és 11-én a Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig elnevezésű, ingyenes eseményre várunk minden érdeklődőt! A rendezvényen minden résztvevő közelebbről is felfedezhetia jógázás pozitív fizikai és mentális hatásait.

A késő délutántól kora hajnalig tartó rendezvény első, szombati napja délután 17 órakor veszi kezdetét, és a Citadellán óránkénti váltásban, 50 perces órák keretében, egyszerre nyolcvanan jógázhatnak együtt egészen 23 óráig. Minden órában más-más irányzat gyakorlataiba lehet betekintést nyerni, így a Sivananda, Iyengar, Vrindávan Gangótri, Himalájai, a Kundalini, illetve Forrójóga foglalkozásokon vehetnek részt az előre beregisztrált érdeklődők. Az órákat olyan neves hazai oktatók tartják, mint Beöthy Árpád, Répássy Erika, Képes Andrea, N. Szabó Katalin, Kormos Éva, Kováts Dea, illetve Fehér Eszter.

Azoknak is érdemes lesz kilátogatniuk ezen a napon az eseményre, akik az órákra esetleg nem fértek be. Őket a Jóga-piknik várja a Citadella alatt elfekvő parkosított területen, ahol bemutatkoznak a különböző jógaiskolák, jógairányzatok, valamint szakmai előadások, beszélgetések, közös zenélés, illetve gyermekjóga színesíti a programot.

A bátor vállalkozók a vasárnapot is a jógázás jegyében kezdhetik. Augusztus 11-én Napüdvözlő és Astánga Vinyásza foglalkozások lesznek hajnal 4:30 és 6 óra között ugyanúgy a Citadellán, ahová a Móricz Zsigmond körtérről külön buszjárattal lehet majd eljutni ezen a korai reggelen.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a helyszínen. Jógára fel!

Esemény: https://bit.ly/2GOGSkI