Skip to content
Home » A legjobb kenyérsütő gépet keresed? Én megtaláltam az enyémet!

A legjobb kenyérsütő gépet keresed? Én megtaláltam az enyémet!

kenyérsütő gép1_1

A kenyérsütő gépek kiválasztásáról

A kenyérsütő gép sok főzni-sütni szerető ember álma. Valamilyen mágikus presztízse van annak, hogy az ember maga süti a kenyerét, mondhatni az önellátás szimbóluma. Nekem régóta álmom volt egy kenyérsütő gép, a szüleim mindig maguk sütötték a kenyerüket, péksüteményeket. Amióta azonban elköltöztem, a pékség kínálatából kellett válogatnom, ami nem az igazi. Teljesen más élmény saját kenyeret vagy péksüteményeket enni. Nézzük is meg tehát, hogy hogyan könnyítheti meg a kenyérsütő gép az ember életét.

Egyszerű de nagyszerű: a kenyérsütő gépek programjai

A kenyérsütő gépek ma már sokfajta előre programozott lehetőséget adnak az embernek. Bizonyos fajták például végigkövetik a sütés egész folyamatát. A program elindításával végig segítségünkre van a gép, megadott időtartamokat számol az egyes feladatok elvégzésére, azonban ezektől akár el is térhet az ember. Nincs tehát elengedve a felhasználó keze, hogyha szüksége van a segítségre, és még éppen tanulja csak a kenyérsütés mesterségét.

kenyérsütő gép1_3

Persze számos különféle étel készítésére is jó még egy kenyérsütő gép. Itt van például a lekvár, amelyről részletesebben is fogok írni. Számomra ez az igazán különleges funkció, amiért a kenyérsütés mellett megérte az árát a gép. De persze beszélhetünk még olyan extrákról is, mint az automatikus tésztakészítés, hogy az embernek kevesebb gondja legyen a kenyértészta összehozásával vagy joghurt program, amely a lekvárprogramhoz hasonlóan kényelmes otthoni és egészséges alternatívát képes jelenteni az ember számára.

Amiről mindenképpen érdemes néhány szót szólni, az az automatikus magadagolás. A magos kenyerek számára ez remek lehetőséget biztosít, így minden falatban élvezhetjük a magvak érdekes aromáját, és a kenyerünk is sokkal finomabb lehet.

A kenyérsütő gép és a lekvár program

A kenyérsütő gépek különlegessége lehet a lekvárprogram. Ehhez a Gorenje gépeket ajánlom, amelyek biztosan rendelkeznek ezzel a különleges funkcióval: https://hu.gorenje.com/termekek/fozes-es-sutes/kenyersuto-gep/c/gocook11. Aki vidéken nőtt fel gyümölcsöskerttel a ház udvarában, az bizonyára tudja, milyen sok gonddal is jár egy lekvár elkészítésre. Amikor az ember szüretel, egész napokat vesz igénybe ez a munkálat, és bizony a végeredmény sokszor nem az, amit vártunk. Minden családnak van egy receptje a jó lekvárra, de ma már talán annyira nem általános, hogy a gyerekekre is át van hagyományozva ez a tudás. Az ember ráadásul nem mindig egy egész spájznyi gyümölcsöt szeretne ilyen módon tartósítani. Van, hogy egyetlen fája van az embernek, esetleg egy nagyobb bevásárlást a zöldségestől szeretne valahogy hatékonyan eltávolítani, megoldani.

A kenyérsütő gépek lekvárfőző programja erre lesz igazán jó megoldás. Nem kell teljes befőttes üvegeket főznünk és felsorakoztatni azokat a polcokra, néha az ember tényleg csak egyetlen üvegcsére vágyik. Ha az ember elköltözik a szüleitől, ahogy azt én is tettem, hirtelen hiányozni kezdenek számára az otthon ízei. Mi mindig nagy családi programot csaptunk a lekvár készítéséből, azonban ez már nem jellemző, a szüleim sem élnek már gyümölcsösön. Mi maradt így számomra, akinek az egyetlen kerthez hasonló élményét a szobanövényei jelentik? Nos, akár a zöldségeshez is elmehetek egy-két kiló gyümölcsért, és a kenyérsütő gép segítségével könnyen és gyorsan elkészítem azt lekvárnak. Nincs is jobb a saját kézből származó megoldásoknál ilyen téren.

Az ember megtisztítja a gyümölcsöket, megfelelő méretűre vágja azokat, beteszi a kenyérsütő gépbe, ízlés szerint hozzáad cukrot, elindítja a programot, és kész is! Már csak várnunk kell, hogy elkészüljön a finom meleg legvár, amit saját kezűleg, mégis egyszerűen és gyorsan el tudtunk készíteni.

kenyérsütő gép1_2

Mire képes még a kenyérsütő gép?

Sokfajta lehetőséget találhatunk még a kenyérsütő gépekben, szinte nem is érek a felsorolás végére. A legjobb, hogyha az ember maga nézi át a termékek jellemzőit, hiszen mindegyik egy kicsit eltér a másiktól. Beszélhetünk azonban még a legtöbb gép esetében kelesztés programról, ami a kenyér sütését még egyszerűbbé és gyorsabbá teszi. Így nem kell órákat várni esetleg a kenyértészta megkelésére, hanem elegendő azt a gépbe helyezve beállítani a megadott programot.

A kenyérsütő gépben különböző funkciókat találunk a kenyérméret kiválasztására is, általában egy minimum és egy maximum érték között. A Gorenje termékek különlegessége, hogy akár saját szemmel is végig tudja követni az ember a kenyérsütés művészetét egy megvilágított betekintőablak segítségével.

Beszélhetünk további kényelmi funkciókról és beállításokról is persze. Ha például áramszünet van, nem kell amiatt aggódnunk, hogy a kenyeret így majd kezdhetjük újra sütni, új programmal, így az jobb esetben is oda fog kapni egy kicsit. Hogyha elmegy az áram, a gép ott folytatja a kenyér elkészítését, ahol azt korábban abbahagyta. És persze melegen tartásról is beszélhetünk, hogyha az ember meleg kenyeret enne a kihűlés után is, így biztos meleg étellel várhatjuk a vendégeinket az otthonunkba.